Home / Verwijzer / Beschermd Wonen

Beschermd Wonen

Iedereen heeft een plek nodig waar je je goed voelt en in alle rust aan jezelf kunt werken. Smart-Coach heeft verschillende woonvormen, zoals groepswoningen, individuele studio’s en appartementen. We bieden een passende woonvorm in Rosmalen, Schijndel of Haaren.

Wij geven intensieve begeleiding of juist begeleiding met af en toe ondersteuning aan mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Onze woonlocaties liggen meestal midden in een woonwijk. Hierdoor kan de bewoner veel zelfstandig ondernemen, zoals boodschappen doen of naar de sportvereniging. Voor beschermd wonen is een WLZ-indicatie nodig. Een eigen busje vervoert onze bewoners tussen de woongroepen en de dagbesteding.

“Twee keer in de week eten en koken we samen. Van mij mag dat wel vaker, want het is echt gezellig. Ik heb zelfs Indonesisch leren koken van een groepsbegeleider. Dat is pas lekker!”

“Ik loop al jaren bij Smart-Coach en voel mij fijn in mijn eigen appartementje. Als er iets is kan ik altijd naar de begeleiding lopen. Ze luisteren als ik niet lekker in mijn vel zit en denken mee met mij.”

“Je woont zelfstandig, maar de mensen van Smart-Coach houden in de gaten of het wel goed gaat met mij. Ze helpen mij met mijn medicatie en rijden soms met mij naar de kliniek. In overleg blijven ze bij het gesprek, zodat ik goed begrijp wat er is gezegd en afgesproken.”

Woongroep ‘De Pastorie’ in Schijndel

De woongroep ‘De Pastorie’ ligt op een steenworp afstand van het centrum van Schijndel. De groep is ingericht voor cliënten die niet geheel zelfstandig kunnen wonen én voor cliënten die juist voorbereid willen worden om in de toekomst wel weer zelfstandig te kunnen gaan wonen. De bewoners wonen zelfstandig in een appartement en huursubsidie is mogelijk. Elk appartement bestaat uit een aparte woon- en slaapkamer, keukenblok en aparte badkamer met toilet. Deze woonlocatie heeft verschillende voorzieningen, zoals een gezamenlijke keuken, een pingpongtafel, een tuin en de mogelijkheid tot het gezamenlijk kijken van televisie in de huiskamer. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De bewoners koken iedere dag voor elkaar onder begeleiding.

 

Adres

Boschweg 114 te Schijndel

Woongroep ’Fort Prins Willem’ in Rosmalen

Woonlocatie ‘Fort Prins Willem’ ligt midden in een woonwijk nabij winkels en voorzieningen. Op de woongroep wonen cliënten die niet meer geheel zelfstandig kunnen wonen én cliënten die juist voorbereid willen worden om in de toekomst wel weer zelfstandig te kunnen gaan wonen.

Wooninitiatief ‘Fort Prins Willem’ is een samenwerking tussen Woonstichting Joost en Smart-Coach. We hebben plaats voor 15 bewoners in deze woongroep. De studio’s bestaan uit een huis/slaapkamer, keuken en een wasruimte met douche en toilet. Bewoners mogen de woning naar eigen behoefte inrichten en huursubsidie is mogelijk. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig. Eén van de woningen is ingericht als zorgsteunpunt. Op maandag en dinsdag wordt hier gezamenlijk gekookt, waarna we samen de dag doornemen. Hier mag de cliënt altijd binnenlopen voor een kop koffie en een luisterend oor.

 

Adres

Fort Prins Willem te Rosmalen

Achter de Haegh te Haaren

In dit voormalig schoolgebouw heeft Smart-Coach 13 nieuwe appartementen. De bewoners hebben behoefte aan een zelfstandige woning met eigen voorzieningen en 24 uur per dag begeleiding. Woongroep ‘Achter de Haegh’ ligt dichtbij winkels en voorzieningen. Deze woongroep heeft een gezamenlijke living en een tuin. In de keuken koken en eten de bewoners gezellig samen met de begeleiding. Ieder appartement heeft een eigen huisnummer, waardoor huursubsidie mogelijk is. Daarnaast hebben alle appartementen een eigen badkamer, aparte slaapkamer, keuken en toilet. Fietsen of wandelen kan in de natuurgebieden in de directe omgeving, bijvoorbeeld Kampina en Nationaal Park De Loonse & Drunense Duinen.

 

Adres

Langeweg 31-33 te Haaren

Mag uw familielid of cliënt bij ons veilig groeien naar zelfstandigheid?