Home / Client / Beschermd Wonen

Beschermd Wonen

Iedereen heeft een plek nodig waar je je goed voelt en in alle rust aan jezelf kunt werken. Je wilt graag zelfstandig wonen, maar ben je er nog niet helemaal klaar voor? Smart-Coach heeft verschillende woonvormen, zoals groepswoningen, individuele studio’s en appartementen. We zoeken voor jou een passende woonvorm in Rosmalen, Schijndel of Haaren.

Wij geven intensieve begeleiding of juist begeleiding met af en toe ondersteuning als je niet meer zelfstandig kunt wonen. Onze woonlocaties liggen meestal midden in een woonwijk. Hierdoor kun jij veel zelfstandig ondernemen, zoals boodschappen doen of naar de sportvereniging. Voor beschermd wonen is wel een WLZ-indicatie nodig. Welke woongroep past bij jou?

“Twee keer in de week eten en koken we samen. Van mij mag dat wel vaker, want het is echt gezellig. Ik heb zelfs Indonesisch leren koken van een groepsbegeleider. Dat is pas lekker!”

“Ik loop al jaren bij Smart-Coach en voel mij fijn in mijn eigen appartementje. Als er iets is kan ik altijd naar de begeleiding lopen. Ze luisteren als ik niet lekker in mijn vel zit en denken mee met mij.”

“Je woont zelfstandig, maar de mensen van Smart-Coach houden in de gaten of het wel goed gaat met mij. Ze helpen mij met mijn medicatie en rijden soms met mij naar de kliniek. In overleg blijven ze bij het gesprek, zodat ik goed begrijp wat er is gezegd en afgesproken.”

Woongroep ‘De Pastorie’ in Schijndel

Je eigen stekkie, maar altijd iemand in de buurt als het nodig is. De woongroep ‘De Pastorie’ ligt op een steenworp afstand van het centrum van Schijndel. Je woont zelfstandig in een appartement. Elk appartement bestaat uit een aparte woon- en slaapkamer, keukenblok en aparte badkamer met toilet. Deze woonlocatie heeft verschillende voorzieningen, zoals een gezamenlijke keuken, een pingpongtafel, een tuin en de mogelijkheid om samen televisie te kijken in de huiskamer. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De bewoners koken iedere dag voor elkaar onder begeleiding.

 

Adres

Boschweg 114 te Schijndel

Woongroep ’Fort Prins Willem’ in Rosmalen

Zelfstandig, maar niet alleen? Woonlocatie ‘Fort Prins Willem’ ligt midden in een woonwijk nabij winkels en voorzieningen.

Wooninitiatief ‘Fort Prins Willem’ is een samenwerking tussen Woonstichting Joost en Smart-Coach. We hebben plaats voor 15 bewoners in deze woongroep. De studio’s bestaan uit een huis/slaapkamer, keuken en een wasruimte met douche en toilet. Je mag de woning naar eigen smaak inrichten en huursubsidie is mogelijk. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig. Eén van de woningen is ingericht als zorgsteunpunt. Op maandag en dinsdag wordt hier gezamenlijk gekookt, waarna we samen de dag doornemen. Hier mag jij altijd binnenlopen voor een kop koffie en een luisterend oor.

 

Adres

Fort Prins Willem te Rosmalen

Achter de Haegh te Haaren

Niet leren uit de schoolboeken, maar veilig leren van het leven. In dit verbouwde schoolgebouw heeft Smart-Coach 13 ruime appartementen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Woongroep ‘Achter de Haegh’ ligt dichtbij winkels en voorzieningen. Deze woongroep heeft een gezamenlijke living en een tuin. In de moderne keuken koken en eten de bewoners gezellig samen met de begeleiding. Ieder appartement heeft een eigen huisnummer, waardoor huursubsidie mogelijk is. Daarnaast hebben alle appartementen een eigen badkamer, aparte slaapkamer, keuken en toilet. Houd je van wandelen of fietsen? Vlakbij liggen enkele natuurgebieden, zoals Kampina en Nationaal Park De Loonse & Drunense Duinen.

 

Adres

Langeweg 31-33 te Haaren

Ben jij de nieuwe bewoner die wij mogen verwelkomen?