Home / Client / Ambulante Begeleiding

Ambulante Begeleiding

Als je zelfstandig woont, heb je een eigen (huur-)woning. En iedereen kent momenten waarop het leven moeilijk gaat en er hulp nodig is van anderen. Soms is professionele hulp noodzakelijk bij bijvoorbeeld problemen thuis, schulden en/of een verslavings- of ggz-achtergrond. Ook omgaan met emoties en sociale contacten kunnen daarbij horen. Onze begeleiding komt een paar uur per week bij jou thuis. Samen met een persoonlijk begeleider bespreek jij waar je problemen mee ervaart. Vervolgens maken we een Plan van Aanpak. Wij ondersteunen jou om zoveel mogelijk zelf te doen.

Er zijn mensen die bijvoorbeeld ondersteuning krijgen bij:

• moeilijke formulieren invullen

• contact met instanties

• de huishouding

• de boodschappen doen

• het indelen van de dag en dingen te ondernemen

Jouw vaste begeleider komt op afspraak bij jou thuis. Dan is het fijn om een band met elkaar op te bouwen. Een persoonlijk begeleider zorgt ook voor overzicht en structuur. Vragen of problemen kun je zo makkelijk bespreken.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat jij steeds zelfstandiger wordt.

“Smart-Coach doet veel voor mij. Ze komen vaak langs. Soms voor een praatje, soms om met mij formulieren door te nemen en soms om te bespreken hoe ik verder kan met nieuwe doelen.”

“Ik heb een persoonlijk begeleider én een huishoudelijke hulp van Smart-Coach. Het leven valt soms niet mee. Maar met hun hulp heb ik meer overzicht en daardoor ben ik rustiger.”

“Mijn begeleider is mijn maat in de strijd!”

“Dankzij de begeleiding van Smart-Coach gaat het eigenlijk best goed met mij. Zij ondersteunen mij met de wat moeilijkere zaken van het huishouden. Ze geven mij een steuntje in de rug.”

Ben jij de nieuwe bewoner die wij mogen verwelkomen?